Här finner hittar du allmänna tips och råd som kan vara intressant för dig som egnahemsägare. Har du önskemål om ett ämne du skulle vilja se inkluderas här? Skriv gärna en rad till kansli@egnahemsagarna.se så ska vi se vad vi  kan göra!

Försäkringar

Insplanet: I samarbete med Insplanet erbjuds du som medlem i Egnahemsägarna en försäkringstjänst där du lätt kan jämföra olika försäkringar. Läs mer om Insplanet.

Malör: Hos Länsförsäkringar finns försäkringen Malör som är speciellt framtagen för dig som arbetar och renoverar i hemmet och har hjälp av vänner och bekanta. Den rekommenderas av Egnahemsägarnas Riksförbund. Läs mer om Malör.

Skydd och säkerhet

Grannsamverkan: Med hjälp av grannsamverkan går det att minimera risken för att brott ska ske och på länken nedan finner du mer information om vad ni kan göra. Läs mer om Grannsamverkan.

Övrigt

Elpriskollen: Energimarknadsinspektionen ”Elpriskollen” är ett webbverktyg som gör att konsumenter på ett enkelt sätt kan jämföra elpriser.  Här finner du Elpriskollen.

Köp/försäljning av Småhus:  När man ska köpa eller sälja ett småhus är det mycket att tänka på.  Ladda ned följande checklista för att få en översikt över vad du bär tänka på.